Bramborová kaše s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 18 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 1066.9 mg
- Vláknina 13049.8 mg
- Vitamín A 13049.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody do změknutí. Cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
-
2
Uvařené brambory rozšťoucháme. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme hrášek, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, poté odstavíme a vmícháme sýr. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme k bramborám, nahrubo rozšťoucháme a dosolíme dle potřeby.