Preclíky z Jilemnic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 46 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 162.8 mg
- Draslík 330.1 mg
- Vláknina 8842.5 mg
- Vitamín A 8842.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme jamku, do ni rozdrobíme kvasnice, posypeme je 0.5 lžičkou cukru, přilijeme vlažné mléko podle potřeby 1-1.5 dl, přidáme vejce, sádlo, sůl, drcený kmín a vypracujeme tužší těsto.
-
2
Těsto dáme na vál, rozdělíme ho na několik dílů, ze který si ručně vyválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Dáme je na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.