Preclíky z Jilemnic

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 30 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 162.8 mg
  • Draslík 330.1 mg
  • Vláknina 8842.5 mg
  • Vitamín A 8842.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme jamku, do ni rozdrobíme kvasnice, posypeme je 0.5 lžičkou cukru, přilijeme vlažné mléko podle potřeby 1-1.5 dl, přidáme vejce, sádlo, sůl, drcený kmín a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Těsto dáme na vál, rozdělíme ho na několik dílů, ze který si ručně vyválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Dáme je na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Komentáře k receptu