Bohatá zeleninová bramboračka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 150 g Kapusta hlávková
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Houby sušené
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Petržel kořen
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1502 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 1170.5 mg
  • Vláknina 15620.2 mg
  • Vitamín A 15620.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby zalijeme 200 ml vody a dáme vařit. Uvedeme k varu a odebereme vzniklou pěnu, poté přilijeme 200 ml vody. Vaříme dalších 5 minut. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přilijeme vývar a dobře promícháme.

  • 2

    Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Uvedeme k varu a vaříme 16 minut. Do polévky vlijeme vodu s houbami. Celer, mrkev a petržel oloupeme a očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Přidáme též pokrájenou kapustu.

  • 3

    Vše povaříme 8 minut.

  • 4

    Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.

Komentáře k receptu