Bohatá zeleninová bramboračka
Suroviny
- 200 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 80 g Cibule
- 150 g Kapusta hlávková
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 20 g Houby sušené
- 30 g Sádlo škvařené
- 100 g Petržel kořen
- 1200 ml Vývar zeleninový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1502 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 1170.5 mg
- Vláknina 15620.2 mg
- Vitamín A 15620.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby zalijeme 200 ml vody a dáme vařit. Uvedeme k varu a odebereme vzniklou pěnu, poté přilijeme 200 ml vody. Vaříme dalších 5 minut. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přilijeme vývar a dobře promícháme.
-
2
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Uvedeme k varu a vaříme 16 minut. Do polévky vlijeme vodu s houbami. Celer, mrkev a petržel oloupeme a očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Přidáme též pokrájenou kapustu.
-
3
Vše povaříme 8 minut.
-
4
Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.