Krevety s nudlemi a sladkou zázvorovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Nudle rýžové
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Řasa Nori
  • 0.4 dl Olej slunečnicový
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2303 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 2289 mg
  • Bílkoviny 692 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 3150 mg
  • Draslík 22.5 mg
  • Vláknina 842 mg
  • Vitamín A 842 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou, necháme louhovat 1-2 minuty, scedíme a odložíme. Placky nakrájíme na proužky o rozměru cca 5x1 cm.

  • 2

    Připravíme omáčku. V menším hrnci přivedeme k varu sójovou omáčku s cukrem a přidáme nastrouhaný zázvor. Povaříme 1-2 minuty, poté scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Konce proužků chaluhových placek navlhčíme a upevníme pomocí nich nudle kolem silnějších částí krevet. V pánvi s vloženým drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 175 °C. Krevety smažíme po dvou, dokud nudle nebudou mít zlatohnědou barvu. Závitky přeřízneme v místech kde proužky nori drží celý závitek pohromadě. Zároveň tedy překrojíme i krevetu. Jednotlivé poloviny osušíme na papírové utěrce, rozdělíme na talíře, omáčku dáme do misky a podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu