Tomatová polévka s conchiglie

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 750 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 50 g Paprika červená
  • 150 g Těstoviny Conchiglie
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 543.3 mg
  • Vláknina 7985 mg
  • Vitamín A 7985 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.

  • 2

    Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.

  • 3

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.

Komentáře k receptu