Tomatová polévka s conchiglie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 543.3 mg
- Vláknina 7985 mg
- Vitamín A 7985 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.
-
2
Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
-
3
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.