Omeleta s prejtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Prejt
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1062 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 319.8 mg
  • Draslík 249.8 mg
  • Vláknina 2151.5 mg
  • Vitamín A 2151.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle dozlatova. Vejce rozšleháme v mléce. Prejt nakrájíme na kousky a přidáme spolu s kostičkami žemle k mléku s vejci. Směs dobře osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a majoránkou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dokřupava na něm opečeme čtvrtinu slaniny nakrájené na kostičky. Přidáme čtvrtinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule a zpěníme ji. Přidáme čtvrtinu žemlové směsi a pečeme omeletu z jedné strany. Opatrně obrátíme a pečeme po druhé straně. Stejným způsobem připravíme zbylé omelety.

  • 3

    Vhodnou přílohou je míchaný zeleninový salát.

Komentáře k receptu