Kaštany v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Tuk ztužený
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Kaštany jedlé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.8 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé kaštany na špičce nařízneme do kříže a zhruba půl hodiny vaříme. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme a umeleme. Poté je promícháme v míse s cukrem a utvoříme pevnou hmotu.

  • 2

    Z hmoty uválíme váleček, nakrájíme na stejné kousky, v dlaních uválíme kuličky, napíchneme na zašpičatělou špejli a namáčíme v čokoládové polevě.

  • 3

    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře k receptu