Plněná ořechová kolečka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Hera
  • 65 g Ořechy lískové
  • 120 g Cukr moučkový
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Tuk
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr moučkový
  • 80 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 69.3 mg
  • Vláknina 6556.9 mg
  • Vitamín A 6556.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 267.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.

  • 2

    Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.

  • 3

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

  • 4

    V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.

  • 5

    Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.

  • 6

    Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu