Plněná ořechová kolečka s kokosem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Hera
- 65 g Ořechy lískové
- 120 g Cukr moučkový
- 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
- 80 g Cukr krupice
- 50 g Tuk
- 250 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr moučkový
- 80 g Kokos - mletý (Kopra)
- 300 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Soda jedlá
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 61 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 93.5 mg
- Draslík 69.3 mg
- Vláknina 6556.9 mg
- Vitamín A 6556.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 267.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.
-
2
Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.
-
3
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
-
4
V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.
-
5
Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.
-
6
Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.