Plněné cannelloni s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 60 g Cibule
- 5 g Cukr třtinový
- 500 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 150 g Mozzarella
- 650 g Sýr Ricotta
- 350 g Cannelloni
- 120 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1060 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 1352.7 mg
- Vláknina 11244.7 mg
- Vitamín A 11244.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci postupně uvaříme těstoviny na skus.
-
2
Nakrájenou cibuli a česnek smažíme na oleji, průběžně promícháváme dozlatova. Přidáme nasekaný špenát a nezakrytý podusíme 2 minuty, potom nádobu zakryjeme dobře těsnící pokličkou a podusíme ještě asi 5 minut. Opatrně slijeme přebytečnou tekutinu. Dušený špenát musí být co nejsušší, aby těsto nerozměklo. Špenát smícháme se sýrem ricotta, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zamícháme a odložíme.
-
3
Omáčka: Nakrájenou cibuli a česnek smažíme za občasného zamíchání na malém ohni na oleji asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, cukr, vodu, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.
-
4
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem. Na dno nalijeme asi třetinu omáčky. Těstovinové trubičky naplníme špenátovou náplní a položíme spojením dolů do pekáče. Zbytek rajčatové omáčky nalijeme na cannelloni a navrch nasypeme nastrouhanou mozzarellu.
-
5
Cannelloni zapékáme 30-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme zapečený pokrm 10 minut odpočinout.