Filé z tresky s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 125 ml Víno bílé
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 237.2 mg
  • Draslík 121 mg
  • Vláknina 232 mg
  • Vitamín A 232 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé osolíme a vložíme do pekáče vymazaného máslem, zakapeme pomerančovou šťávou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut. Poté rybu přelijeme zálivkou, kterou jsme připravili z ušlehaných vajec, ustrouhaného sýra a vína a pečeme, dokud zálivka nezezlátne. Hotovou rybu zdobíme plátkem pomeranče a usekanou petrželovou natí

Komentáře k receptu