Gnocchi s tomatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Mrkev kořen
  • 850 g Rajčata
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 1344.2 mg
  • Vláknina 20188.8 mg
  • Vitamín A 20188.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli, celer a kolečka mrkve smažíme, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a cukr, osolíme a opepříme. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň na minimum a omáčku asi 20 minut vaříme. Dáme ji vychladnout a po částech ji rozmixujeme. Přidáme bazalku a odložíme.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme doměkka ve vodě. Scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Do kaše vmícháme vařečkou změklé máslo, mouku a vejce. Necháme vychladnout.

  • 3

    Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny utvoříme váleček o průměru asi 3 cm. Nakrájíme jej na kousky, každý kousek stlačíme zadní stranou.

  • 4

    Noky postupně vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme a dáme na talíře. Podáváme s rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu