Jablkový závin z tvarohového těsta
Suroviny
- 800 g Jablka
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Tvaroh měkký
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 2 špetka Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 7 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 48.9 mg
- Draslík 156.8 mg
- Vláknina 5225.8 mg
- Vitamín A 5225.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvarohové těsto na pečivo [32967]:
-
2
Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.
-
3
Z těsta vyválíme tenké placky, jednu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, naplníme hrubě strouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Jablka posypeme cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Upečený závin necháme mírně vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem s vanilkou.