Jablkový závin z tvarohového těsta

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Tvaroh měkký
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 156.8 mg
  • Vláknina 5225.8 mg
  • Vitamín A 5225.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarohové těsto na pečivo [32967]:

  • 2

    Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.

  • 3

    Z těsta vyválíme tenké placky, jednu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, naplníme hrubě strouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Jablka posypeme cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje přitiskneme, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Upečený závin necháme mírně vychladnout a zasypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Komentáře k receptu