Sekaná z Jilemnicka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Žemle tuková
  • 500 g Vepřový bok uzený
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 4 dl Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1593 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 127.3 mg
  • Draslík 465.1 mg
  • Vláknina 1865.7 mg
  • Vitamín A 1865.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.

  • 2

    Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.

  • 3

    Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.

  • 4

    Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře k receptu