Smaženky mozečkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Veka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vepřový mozek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2314.8 mg
  • Draslík 309.1 mg
  • Vláknina 535.4 mg
  • Vitamín A 535.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozeček očistíme, odblaníme a rozkrájíme nadrobno.

  • 2

    Cibuli si nakrájíme najemno a podusíme na lžičce másla. Poté přidáme mozeček, přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme a podusíme cca 7 min.

  • 3

    Rozkvedláme vajíčka, osolíme a v této fázi přidáme k mozečku. Vše zamícháme a než směs zhoustne, odstavíme z ohně.

  • 4

    Veku rozkrájíme na tenké plátky. Polovinu namažeme směsí a druhou polovinou plátků přikryjeme. Rozšleháme vejce a v nich poté takto připravené plátky omočíme a obalíme je ve strouhané housce (nebo strouhance).

  • 5

    Na pánvi rozehřejeme tuk a v něm pak takto připravené smaženky opečeme. Jakmile jsou upečené, vyndáme je na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk okapal.

  • 6

    Mozečkové smaženky podáváme jako předkrm. Nebo je můžeme použít jako zákusek k čistému bujónu. Mohou být také jako příloha k dušenému špenátu.

  • 7

Komentáře k receptu