Charlestonská rýže s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 8 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 399.5 mg
- Vláknina 9962.3 mg
- Vitamín A 9962.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.
-
2
Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.