Pikantní tajemství
Suroviny
- 150 g Olivy bez pecky
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 2 ks Feferony
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 stroužek Česnek
- 4 dl Olej olivový jedlý
- 0.1 dl Víno bílé
- 1 kg Vepřová kýta
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- 4 polévková lžíce Hořčice klasická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1673 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 155 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 658.2 mg
- Draslík 1162.4 mg
- Vláknina 2941.5 mg
- Vitamín A 2941.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 404.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté maso naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátých 2 dl oleje zlehka opékáme. Před dopečením přidáme na tenké proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, na tenké pásky nakrájené feferonky, směs poprášíme sladkou paprikou, všechno doměkka dopečeme.
-
2
V misce rozmícháme hořčici, kečup, sůl, bílé víno, přidáme vypeckované olivy, nalijeme na opečené maso.
-
3
Na pánvičce zahřejeme 2 dl oleje a upečeme omelety. Do jedné omelety dáme 2 celá vajíčka.
-
4
Na talíř dáma omeletu, nalijeme masovou směs a přikryjeme další omeletou.