Mušle na smetaně se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1560 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 1262.8 mg
- Vláknina 927.5 mg
- Vitamín A 927.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
2
Slávky očistíme. Otevřené lastury nepoužijeme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme drcený česnek, na malém ohni jej mícháme asi 30 sekund.
-
3
Přidáme víno a slávky a pod pokličkou je na malém ohni podusíme 5 minut. Potom slávky vyjmeme, neotevřené nepoužijeme.
-
4
Do šťávy v hrnci přidáme smetanu, bazalku, sůl a pepř, za občasného zamíchání asi 2 minuty povaříme. Slávky upravíme na špagety a polijeme smetanovou omáčkou.