Fusilli s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 400 g Mušle v nálevu
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 800 ml Omáčka rajčatová
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 2696 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 1237.4 mg
  • Vláknina 16597.5 mg
  • Vitamín A 16597.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce.

  • 2

    Nakrájenou cibuli, drcený česnek, kolečka mrkve a kousky celeru smažíme na oleji doměkka, potom přidáme nasekanou petrželku, rajčatovou omáčku a víno. Za občasného zamíchání omáčku zvolna vaříme 15 minut.

  • 3

    Do omáčky přidáme mušle a smetanu, za občasného zamíchání necháme prohřát. Těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku.

Komentáře k receptu