Fusilli s mušlemi
Suroviny
- 40 g Cibule
- 60 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 100 g Celer řapíkatý
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 400 g Mušle v nálevu
- 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Víno bílé
- 800 ml Omáčka rajčatová
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 48 g
- Sodík 2696 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 1237.4 mg
- Vláknina 16597.5 mg
- Vitamín A 16597.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme dobře okapat, vrátíme do hrnce.
-
2
Nakrájenou cibuli, drcený česnek, kolečka mrkve a kousky celeru smažíme na oleji doměkka, potom přidáme nasekanou petrželku, rajčatovou omáčku a víno. Za občasného zamíchání omáčku zvolna vaříme 15 minut.
-
3
Do omáčky přidáme mušle a smetanu, za občasného zamíchání necháme prohřát. Těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku.