Brambory zapečené v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 29 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 796.5 mg
- Vláknina 10398.3 mg
- Vitamín A 10398.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory umyjeme a ve slupce je dáme vařít do solené vody. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme na máslem vymaštěný pekáč. Brambory opepříme, osolíme, posypeme slakdou paprikou.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a dáme do trouby na 5 minut zapéct, aby se ná roztavil sýr.
-
3
Nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželku.