Tagliatelle s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 450 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 500 g Tagliatelle
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 237.1 mg
  • Vláknina 2721.7 mg
  • Vitamín A 2721.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Mezitím smažíme na malém ohni na olivovém oleji asi 1 minutu drcený česnek a nasekanou chilli papričku. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a cukr, zamícháme a omáčku zvolna asi 5 minut prohříváme.

  • 3

    Přidáme tuňáka a bazalku, osolíme a opepříme. Před podáváním omáčku zamícháme do těstovin.

Komentáře k receptu