Polévka z vepřových nožiček s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 30 g Houby sušené
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ječná krupice
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 352 mg
  • Draslík 609 mg
  • Vláknina 3813 mg
  • Vitamín A 3813 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožičky očistíme, omyjeme a dáme do hrnce s 2-2,5 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, celou oloupanou cibuli a česnek, přivedeme k varu. Potom polévku ztlumíme a pomalu ji vaříme min. 90 minut.

  • 2

    Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na tenká kolečka. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody (0,5 litru) asi na 30 minut.

  • 3

    Když jsou nožičky měkké, vyjmeme je z vývaru, který přecedíme do druhého hrnce a přivedeme znovu k varu. Přidáme do něj scezené houby, přimícháme krupici a pokrájený pórek. Vaříme ještě 10-15 minut, než se uvaří houby. Doložíme obrané a pokrájené maso z nožiček, polévku případně dochutíme solí, přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a podáváme.

Komentáře k receptu