Polévka z vepřových nožiček s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 51 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 352 mg
- Draslík 609 mg
- Vláknina 3813 mg
- Vitamín A 3813 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožičky očistíme, omyjeme a dáme do hrnce s 2-2,5 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, celou oloupanou cibuli a česnek, přivedeme k varu. Potom polévku ztlumíme a pomalu ji vaříme min. 90 minut.
-
2
Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na tenká kolečka. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody (0,5 litru) asi na 30 minut.
-
3
Když jsou nožičky měkké, vyjmeme je z vývaru, který přecedíme do druhého hrnce a přivedeme znovu k varu. Přidáme do něj scezené houby, přimícháme krupici a pokrájený pórek. Vaříme ještě 10-15 minut, než se uvaří houby. Doložíme obrané a pokrájené maso z nožiček, polévku případně dochutíme solí, přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a podáváme.