Chřest v majonéze s hlávkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 452.8 mg
- Vláknina 9050 mg
- Vitamín A 9050 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme vodu s cukrem, vložíme do ní svazek chřestu a na mírném ohni povaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme vychladnout. Listy ledového salátu natrháme a rozložíme na plochou mísu, na ně poskládáme chřest, ze kterého odřízneme tvrdé spodní části. Osolíme a přelijeme tatarskou omáčkou.