Vařený krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 42 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 309.3 mg
- Draslík 83.3 mg
- Vláknina 3823.2 mg
- Vitamín A 3823.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1587.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.
-
2
120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.