Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Mouka rýžová
  • 2 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.69 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 5435.8 mg
  • Vitamín A 5435.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.

  • 2

    Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.

  • 3

    Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.

Komentáře k receptu