Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2043 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 833.9 mg
- Vláknina 14672.5 mg
- Vitamín A 14672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
-
2
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme osmahnout dorůžova, přidáme rajčata a podusíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, zakápneme balsamicem, vmícháme posekanou rukolu. Na talíře rozdělíme papardelle, přelijeme je omáčkou, posypeme strouhaným gruyérem a rozdrobenou ricottou.