Podkrkonošská couračka z kyselého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 348.7 mg
- Vláknina 3813 mg
- Vitamín A 3813 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 783.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, uvařené scedíme, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
V 1/2 litru mléka trochu rozkvedláme 2 lžíce mouky a 2 vejce.
-
3
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do kastrolu s 1/2 litrem vody. Zelí vaříme přibližně 10 minut, pomalu přilijeme mléko s vejci a za stálého míchání přivedeme k varu. Polévku dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí) nebo přilijeme 2-3 cl láku ze zelí a pomalu ji vaříme ji asi 5 minut.
-
4
Nakonec dáme do polévky lžíci másla a podáváme s pokrájenými bramborami.