Jednoduchá cibulačka se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 139.8 mg
  • Vláknina 3030.5 mg
  • Vitamín A 3030.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a 3 stroužky oloupaného česneku pokrájíme na tenká kolečka, 2 stroužky česneku prolisujeme. Tvrdý sýr Eidam nastrouháme.

  • 2

    Libeček s petrželkou kudrnkou a majoránku omyjeme, drobně pokrájíme.

  • 3

    V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Když se začne vařit, přidáme sůl, majoránku a polévku pomalu vaříme přibližně 15 minut. Ke konci vaření přimícháme prolisovaný česnek a pokrájené bylinky.

  • 4

    Polévku nalijeme do talířů a do každé porce vsypeme 1 - 2 lžíce nastrouhaného sýru.

Komentáře k receptu