Tyrolský Gröstl s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 300 g Hovězí maso vařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 1069.5 mg
  • Vláknina 12930.2 mg
  • Vitamín A 12930.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na plátky, slaninu a vařené maso na nudličky. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a pokrájíme také na plátky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a krátce na něm osmahneme slaninu a cibuli. Vyjmeme a přidáme do pánve zbytek másla. Na něm restujeme cca 10 minut brambory. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Poté přidáme slaninu s cibulí a ještě cca 5 minut opékáme. Vmícháme rozpůlená rajčátka, dochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu