Tyrolský Gröstl s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 1069.5 mg
- Vláknina 12930.2 mg
- Vitamín A 12930.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nakrájíme na plátky, slaninu a vařené maso na nudličky. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a pokrájíme také na plátky.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a krátce na něm osmahneme slaninu a cibuli. Vyjmeme a přidáme do pánve zbytek másla. Na něm restujeme cca 10 minut brambory. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Poté přidáme slaninu s cibulí a ještě cca 5 minut opékáme. Vmícháme rozpůlená rajčátka, dochutíme a ihned podáváme.