Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 30 g Sýr Ricotta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory rané
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Lněné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 3836 mg
  • Vitamín A 3836 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku, česnek, lněné semínko a oba druhy sýrů dáme do kuchyňského robotu a mixujeme 5 vteřin. Přilijeme 1/2 množství olivového oleje a špetku soli a znovu 5 vteřin mixujeme. Zastavíme robota, směs seškrábeme ze stěn nádoby, přilijeme zbývající olej a mixujeme dalších 10 vteřin.

  • 2

    Brambory rozkrojíme podélně na polovinu. Každou půlku příčně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Nakrájené brambory i fazole vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5 minut. Přisypeme těstoviny, vše znovu uvedeme do varu a vaříme 7 minut.

  • 3

    Mezitím pesto z mixéru vložíme do mísy, přilijeme 50 ml vody, v níž se vařily těstoviny a promícháme.

  • 4

    Hotové těstoviny se zeleninou slijeme, přidáme do mísy s pestem a promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a ricottou na dochucení.

Komentáře k receptu