Janovské těstoviny s pestem, fazolovými lusky a bramborami
Suroviny
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 350 g Těstoviny konzumní
- 45 g Sýr Parmezán
- 30 g Sýr Ricotta
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory rané
- 2 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Lněné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 22 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 11.5 mg
- Draslík 115.1 mg
- Vláknina 3836 mg
- Vitamín A 3836 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku, česnek, lněné semínko a oba druhy sýrů dáme do kuchyňského robotu a mixujeme 5 vteřin. Přilijeme 1/2 množství olivového oleje a špetku soli a znovu 5 vteřin mixujeme. Zastavíme robota, směs seškrábeme ze stěn nádoby, přilijeme zbývající olej a mixujeme dalších 10 vteřin.
-
2
Brambory rozkrojíme podélně na polovinu. Každou půlku příčně nakrájíme na 5 mm silné plátky. Nakrájené brambory i fazole vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 5 minut. Přisypeme těstoviny, vše znovu uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
-
3
Mezitím pesto z mixéru vložíme do mísy, přilijeme 50 ml vody, v níž se vařily těstoviny a promícháme.
-
4
Hotové těstoviny se zeleninou slijeme, přidáme do mísy s pestem a promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a ricottou na dochucení.