Rigatoni s vepřovým ragú
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 150 g Vepřové maso mleté
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 25 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 378.6 mg
- Vláknina 10307.5 mg
- Vitamín A 10307.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev, celer a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem a když máslo začne pěnit, vložíme nakrájenou zeleninu. Smažíme na mírném ohni 4 minuty a často mícháme.
-
2
Vložíme mleté vepřové maso a smažíme při mírné teplotě 3 minuty. Kousky mletého masa rozdělujeme pomocí vařečky.
-
3
Snížíme teplotu a smažíme další 3 minuty, často mícháme. Přilijeme víno, přimícháme nakrájená rajčata a celé lístky bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme 40 minut. Občas zamícháme.
-
4
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin přidáme trochu vroucí vody do omáčky. Promícháme, ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.
-
5
Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané lístky bazalky a s nastrouhaným parmezánem.