Rigatoni s vepřovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 378.6 mg
  • Vláknina 10307.5 mg
  • Vitamín A 10307.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev, celer a česnek pokrájíme na drobné kousky. V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem a když máslo začne pěnit, vložíme nakrájenou zeleninu. Smažíme na mírném ohni 4 minuty a často mícháme.

  • 2

    Vložíme mleté vepřové maso a smažíme při mírné teplotě 3 minuty. Kousky mletého masa rozdělujeme pomocí vařečky.

  • 3

    Snížíme teplotu a smažíme další 3 minuty, často mícháme. Přilijeme víno, přimícháme nakrájená rajčata a celé lístky bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme 40 minut. Občas zamícháme.

  • 4

    Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Před slitím hotových těstovin přidáme trochu vroucí vody do omáčky. Promícháme, ochutnáme a dle potřeby dokořeníme.

  • 5

    Hotové těstoviny slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané lístky bazalky a s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu