Bucatini s jitrnicemi a pancettou
Suroviny
- 115 g Jitrnice domácí
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 115 g Slanina vepřová
- 400 g Těstoviny Bucatini
- 15 ml Olej olivový
- 65 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 30 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 211.2 mg
- Draslík 286.4 mg
- Vláknina 2260.3 mg
- Vitamín A 2260.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jitrnic odstraníme střívko a obsah mírně rozmělníme ostrým nožem. Nakládaná rajčata rozmixujeme v kuchyňském robotu.
-
2
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme utřený česnek a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Česnek vyjmeme a odstraníme.
-
3
Do pánve přidáme prejt a slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme 4 minuty. Stále mícháme, až je maso zlatavé a vytvoří se malé hrudky.
-
4
Přimícháme rozmixovaná rajčata spolu s polovinou množství nakrájené petržele, dle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Mícháme ode dna, aby se maso nepřipalovalo.
-
5
Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Občas zamícháme. Omáčku ochutnáme a popřípadě dochutíme.
-
6
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Do misky vložíme žloutky se smetanou a ušleháme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme se smetanovou směsí. Promícháme, aby se dobře spojily se smetanou a poté přilijeme omáčkou a znovu promícháme. Ihned podáváme posypané zbývající petrželí.