Těstovinový salát se sépiovými kroužky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sardelové řezy
  • 15 g Bazalka
  • 300 g Paprika červená
  • 450 g Sépie
  • 250 g Těstoviny penne
  • 2500 ml Voda pitná
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1436 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 143.5 mg
  • Draslík 691.1 mg
  • Vláknina 8845 mg
  • Vitamín A 8845 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Doba vaření je přibližně 20 minut.

  • 2

    Do misky nalijeme ocet, olej, přidáme sardelky, česnek, sůl, pepř a rozmixujeme. Do zálivky přimícháme posekanou bazalku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme sépiové kroužky a na másle je osmahneme.

  • 4

    Nakládané fazolky scedíme, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky.

  • 5

    Do skleněné mísy vložíme těstoviny, přidáme papriku, fazolky, sépiové kroužky, promícháme a zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu