Vařené hnědé fazole s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 16 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 183.5 mg
- Vláknina 8975.8 mg
- Vitamín A 8975.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h.
-
2
Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku.
-
3
Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek.
-
4
Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.