Pikantní směs s cuketami a kukuřicí
Suroviny
- 720 g Rajčata
- 280 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 70 g Gouda
- 200 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Cibule
- 6 ks Meduňka
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 0.5 ks Salát římský
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Cuketa
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 14 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 1556.9 mg
- Vláknina 25168 mg
- Vitamín A 25168 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek a najemno nasekáme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nůžkami nastříháme na velmi tenké nudličky. 700g rajčat omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cukety očistíme a pokrájíme na kousky velké cca 3cm.
-
2
Ve velkém kastrolu rozpustíme sádlo a na mírném ohni osmahneme cca 5min cibuli, česnek a chilli. Poté přidáme rajčata a dalších 5min podusíme. Opláchneme a osušíme bylinky a do hrnce přidáme 4 snítky meduňky, dále cukety, okapanou kukuřici a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a zakryté dusíme cca 20-30min. Zbylé lístky meduňky otrháme a nasekáme najemno.
-
3
Na salát očistíme římský salát, omyjeme a nakrájíme na proužky. Zbytek rajčat rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Tuto zeleninu narovnáme na strany talířů, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na talíře rozdělíme dušenou zeleninu, posypeme nastrouhaným sýrem, sekanou meduňkou a ihned podáváme.