Lasagne kuřecí
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 75 g Sýr Parmezán
- 100 g Žampiony čerstvé
- 350 g Lasagne
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno červené
- 1 dl Voda pitná
- 6 dl Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 34 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 493.6 mg
- Vláknina 1892.3 mg
- Vitamín A 1892.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící vodou uvaříme dle návodu lasagne. Vymažeme ohnivzdornou misku.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme česnek, žampiony a kuřecí maso a smažíme 4 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme víno, uvedeme do varu a povaříme 5 minut. Přidáme cukr, rajčatový protlak a dusíme, aby maso změklo. Omáčka by měla zhoustnout.
-
3
Uděláme bešamelovou omáčku, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání smažíme 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme mléko a vymícháme hladkou omáčku. Vrátíme pánev na oheň, uvedeme do varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladit, přidáme vejce a polovinu sýra. Osolíme a opepříme.
-
4
Do vymazané misky dáme dospodu 3 plátky lasagní, na ně kuřecí směs, znovu 3 plátky lasagní a směs a poté 3 plátky lasagní a bešamelovou omáčku zasypanou parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova cca 30 minut.
-
5
Podáváme horké.