Hrášek se šunkou - španělský tapas
Suroviny
- 500 g Hrášek
- 200 g Šunka Serrano
- 150 ml Víno bílé
- 200 ml Passata (drcená rajčata)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1147 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388.2 mg
- Vláknina 15563.2 mg
- Vitamín A 15563.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Zvýšíme příkon tepla, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčata, mletou papriku, vše promícháme a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 3 minuty a nakonec do směsi vmícháme hrášek.
-
2
Víno rozšleháme s rozmělněným česnekem, nasekanou petrželkou a 2 lžičkami soli. Směs přilijeme do pánve, vše povaříme ještě 5 minut a podle chuti opepříme.
-
3
Pokrm upravíme do misek a podáváme horký.