Hrášek se šunkou - španělský tapas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 200 g Šunka Serrano
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Passata (drcená rajčata)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 388.2 mg
  • Vláknina 15563.2 mg
  • Vitamín A 15563.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut. Zvýšíme příkon tepla, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčata, mletou papriku, vše promícháme a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 3 minuty a nakonec do směsi vmícháme hrášek.

  • 2

    Víno rozšleháme s rozmělněným česnekem, nasekanou petrželkou a 2 lžičkami soli. Směs přilijeme do pánve, vše povaříme ještě 5 minut a podle chuti opepříme.

  • 3

    Pokrm upravíme do misek a podáváme horký.

Komentáře k receptu