Špagety s masovými knedlíčky
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
- 400 g Špagety
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 30 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 400 ml Vývar zeleninový
- 300 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1227 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 537.1 mg
- Vláknina 2918.3 mg
- Vitamín A 2918.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí vložíme do velké mísy. Přidáme vejce, polovinu množství nahrubo nakrájené petržele a mleté sušené chilli papričky. Osolíme a opepříme.
-
2
Krajíc bílého chleba bez kůrky natrháme na malé kousky, vložíme do menší misky, navlhčíme mlékem. Necháme 5 minut máčet, poté prsty vymačkáme přebytečné mléko, chléb rozdrobíme na masovou směs. Vše promícháme a rukama důkladně prohněteme, aby vznikla hladká a mírně lepkavá směs.
-
3
Ze směsi uválíme malé kuličky. Z daného množství bychom měli získat 40 až 60 malých kuliček. Kuličky položíme na plech a necháme je 30 minut chladnout v lednici.
-
4
Na pánvi zahřejeme olej. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran. Do velkého hrnce nalijeme nekoncentrovaný rajský protlak a hovězí vývar. Mírně ohřejeme, nasypeme zbývající mleté chilli papričky a cukr. Dle chuti osolíme a opepříme. Do směsi přidáme hotové masové knedlíčky a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut.
-
5
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, posypeme zbývající petrželí a podáváme spolu s miskou nastrouhaného parmezánu.