Jablka s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130.7 mg
- Vláknina 6611.7 mg
- Vitamín A 6611.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici, zakápneme citronovou šťávou, povaříme 5 minut. Jablka vyjmeme a do horké šťávy nasypeme hrozinky, necháme vychladnout. Hrozinky trochu nabobtnají. Přilijeme k hrozinkám víno Madeira, přimícháme nalámané sušenky, promícháme a necháme nasáknout. Nakonec přimícháme jablka.
-
2
Podáváme s topinkami z bílé veky.