Jablka s rozinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 150 g Sušenky Club - máslové
  • 300 g Veka
  • 10 g Skořice mletá
  • 30 g Cukr moučkový
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 300 ml Voda pitná
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 6611.7 mg
  • Vitamín A 6611.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici, zakápneme citronovou šťávou, povaříme 5 minut. Jablka vyjmeme a do horké šťávy nasypeme hrozinky, necháme vychladnout. Hrozinky trochu nabobtnají. Přilijeme k hrozinkám víno Madeira, přimícháme nalámané sušenky, promícháme a necháme nasáknout. Nakonec přimícháme jablka.

  • 2

    Podáváme s topinkami z bílé veky.

Komentáře k receptu