Vlámská polévka s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 80 g Čočka jedlá
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 1133.8 mg
  • Vláknina 23788.2 mg
  • Vitamín A 23788.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočíme čočku a pod pokličkou necháme zvolna vařit doměkka. Hotovou čočku propláchneme studenou vodou a dáme stranou.

  • 2

    Rajčata krátce spaříme vroucí vodou. Oloupeme, odstraníme semínka, rajčata najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, během asi 10 minut ji osmahneme. Přidáme rajčata, pesto, vývar, bobkový list a černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut zvolna vařit, dokud veškerá zelenina nezměkne.

  • 3

    Stáhneme z ohně a necháme ji několik minut vychladnout. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme v hladký krém. Přelijeme ji do hrnce, přidáme čočku a nasekanou bazalku, na mírném plameni znovu ohřejeme. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu