Vlámská polévka s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1133.8 mg
- Vláknina 23788.2 mg
- Vitamín A 23788.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme čočku a pod pokličkou necháme zvolna vařit doměkka. Hotovou čočku propláchneme studenou vodou a dáme stranou.
-
2
Rajčata krátce spaříme vroucí vodou. Oloupeme, odstraníme semínka, rajčata najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, během asi 10 minut ji osmahneme. Přidáme rajčata, pesto, vývar, bobkový list a černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut zvolna vařit, dokud veškerá zelenina nezměkne.
-
3
Stáhneme z ohně a necháme ji několik minut vychladnout. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme v hladký krém. Přelijeme ji do hrnce, přidáme čočku a nasekanou bazalku, na mírném plameni znovu ohřejeme. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.