Kuře na kari s jablky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Olej stolní
- 1000 g Kuře
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 57 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 651.9 mg
- Vláknina 4847.5 mg
- Vitamín A 4847.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky.
-
2
Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí.
-
3
Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy.
-
4
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle.
-
5
Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky.