Špenátová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 45 g
- Sodík 77612 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 398.1 mg
- Vláknina 2684.4 mg
- Vitamín A 2684.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát očistíme, spaříme a poté nameleme.
-
2
Do takto připraveného špenátu přidáme mouku rozkvedlanou s mlékem, vmícháme žloutky, osolíme a na závěr jemně zamícháme sníh z bílků.
-
3
Vymažeme plech, vysypeme ho hrubou moukou a směs do něj nalijeme. Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C.
-
4
Jakmile je směs upečena, vznikne nám plát, který potřeme buď mozečkovou nádivkou anebo vejci se šunkou a plát svineme.
-
5
Roládu nakrájíme na plátky silné cca 1 cm a podáváme teplou.