Špenátová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 3 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 77612 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 398.1 mg
  • Vláknina 2684.4 mg
  • Vitamín A 2684.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát očistíme, spaříme a poté nameleme.

  • 2

    Do takto připraveného špenátu přidáme mouku rozkvedlanou s mlékem, vmícháme žloutky, osolíme a na závěr jemně zamícháme sníh z bílků.

  • 3

    Vymažeme plech, vysypeme ho hrubou moukou a směs do něj nalijeme. Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C.

  • 4

    Jakmile je směs upečena, vznikne nám plát, který potřeme buď mozečkovou nádivkou anebo vejci se šunkou a plát svineme.

  • 5

    Roládu nakrájíme na plátky silné cca 1 cm a podáváme teplou.

Komentáře k receptu