Vepřové na česneku a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 19 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 429.2 mg
- Vláknina 138.5 mg
- Vitamín A 138.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve vložíme vepřové maso vcelku, přidáme dostatek studené vody, aby je pokrývala a uvedeme do varu. Z povrchu odstraníme pěnu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. Maso necháme v tekutině pod pokličkou vychladnout nejméně 2 hodiny. Poté vyndáme a 3 hodiny necháme stranou, kůží nahoru. Odřízneme kůži tak, aby na povrchu masa zůstala tenká vrstva tuku. Maso pokrájíme na tenké plátky a srovnáme na talíři.
-
2
V misce smícháme přísady na omáčku - česnek, jarní cibulky, sójovou omáčku, chilli olej a sezamový olej.
-
3
Maso omáčkou polijeme a ihned podáváme.