Vepřové na česneku a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 335 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 429.2 mg
  • Vláknina 138.5 mg
  • Vitamín A 138.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve vložíme vepřové maso vcelku, přidáme dostatek studené vody, aby je pokrývala a uvedeme do varu. Z povrchu odstraníme pěnu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. Maso necháme v tekutině pod pokličkou vychladnout nejméně 2 hodiny. Poté vyndáme a 3 hodiny necháme stranou, kůží nahoru. Odřízneme kůži tak, aby na povrchu masa zůstala tenká vrstva tuku. Maso pokrájíme na tenké plátky a srovnáme na talíři.

  • 2

    V misce smícháme přísady na omáčku - česnek, jarní cibulky, sójovou omáčku, chilli olej a sezamový olej.

  • 3

    Maso omáčkou polijeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu