Borůvkový koláč s mandlemi
Suroviny
- 750 g Borůvky
- 300 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr krupice
- 100 g Zakysaná smetana
- 100 g Mandle mleté
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 35 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 222.2 mg
- Vláknina 7051.2 mg
- Vitamín A 7051.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.
-
2
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.
-
3
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
4
Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.