Borůvkový koláč s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Borůvky
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr krupice
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 222.2 mg
  • Vláknina 7051.2 mg
  • Vitamín A 7051.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru do pěny. Postupně zašleháme vejce a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mleté mandle promíchané s moukou a kypřicím práškem.

  • 2

    Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme omytými okapanými borůvkami.

  • 3

    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 4

    Před podáváním koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu