Nádivka z mandlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 59 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 508 mg
- Draslík 395.3 mg
- Vláknina 9264.3 mg
- Vitamín A 9264.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 426.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
-
2
Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
-
3
Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.