Nádivka z mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 450 g Veka
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 508 mg
  • Draslík 395.3 mg
  • Vláknina 9264.3 mg
  • Vitamín A 9264.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 426.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.

  • 3

    Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

Komentáře k receptu