Bylinková nádivka do pita chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 549 mg
  • Vláknina 6460.4 mg
  • Vitamín A 6460.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Uvařené scedíme a rozmačkáme téměř na kaši. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Mátu, koriandr a kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Všechny bylinky s cibulkou a chilli přidáme k bramborům, přidáme citronovou šťávu, zázvor, mletý koriandr a vše dobře promícháme.

  • 3

    Zakoupený pita chleba ohřejeme v troubě nebo v grilu a naplníme bylinkovou nádivkou.

  • 4

    Pokrm podáváme teplý.

Komentáře k receptu