Bylinková nádivka do pita chleba
Suroviny
- 400 g Brambory
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 plátek Chléb Pita
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 549 mg
- Vláknina 6460.4 mg
- Vitamín A 6460.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem. Uvařené scedíme a rozmačkáme téměř na kaši. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Jednu malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Mátu, koriandr a kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Všechny bylinky s cibulkou a chilli přidáme k bramborům, přidáme citronovou šťávu, zázvor, mletý koriandr a vše dobře promícháme.
-
3
Zakoupený pita chleba ohřejeme v troubě nebo v grilu a naplníme bylinkovou nádivkou.
-
4
Pokrm podáváme teplý.