Divočák na houbách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kančí maso
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 10 g Nové koření celé
  • 10 g Jalovec
  • 250 g Houby nakládané
  • 500 ml Víno červené
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 cl Slivovice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 427.9 mg
  • Vláknina 5550 mg
  • Vitamín A 5550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme.

  • 2

    Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou.

  • 4

    Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout.

  • 5

    Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu.

  • 6

    Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi.

Komentáře k receptu