Obalené smažené plody moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 107 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 221.5 mg
- Draslík 160.9 mg
- Vláknina 2480.3 mg
- Vitamín A 2480.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.
-
3
Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.
-
4
Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.