Bramborové slané palačinky
Suroviny
- 500 g Brambory
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 0.89 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 581.6 mg
- Vláknina 7311.2 mg
- Vitamín A 7311.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory oloupeme, omyjeme a dáme je na 1-2 hodiny do studené vody odstát. Oloupeme cibuli, omyjeme kopr a petrželku kudrnku. Kopr drobně pokrájíme, petrželku si necháme na ozdobení.
-
2
Brambory vyjmeme z vody a osušíme. Nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy, vodu slijeme, přidáme k nim najemno nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, muškátový oříšek, majoránku, sodu bicarbonu, kopr a vše dobře promícháme.
-
3
V pánvi na rozpáleném oleji si na jednu palačinku nabereme směs lžící a rovnoměrně ji rozetřeme (1 lžíce bramborová směs + 1 lžíce olej). Palačinka by neměla být silná. Pečeme z obou stran do zlatohněda (podobně jako bramboráky) přibližně 4-5 minut. Na každou osobu se počítá se 2 kusy palačinek.
-
4
Horké palačinky pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.