Bramborové slané palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 0.89 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 581.6 mg
  • Vláknina 7311.2 mg
  • Vitamín A 7311.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté brambory oloupeme, omyjeme a dáme je na 1-2 hodiny do studené vody odstát. Oloupeme cibuli, omyjeme kopr a petrželku kudrnku. Kopr drobně pokrájíme, petrželku si necháme na ozdobení.

  • 2

    Brambory vyjmeme z vody a osušíme. Nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy, vodu slijeme, přidáme k nim najemno nastrouhanou cibuli, vejce, sůl, muškátový oříšek, majoránku, sodu bicarbonu, kopr a vše dobře promícháme.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji si na jednu palačinku nabereme směs lžící a rovnoměrně ji rozetřeme (1 lžíce bramborová směs + 1 lžíce olej). Palačinka by neměla být silná. Pečeme z obou stran do zlatohněda (podobně jako bramboráky) přibližně 4-5 minut. Na každou osobu se počítá se 2 kusy palačinek.

  • 4

    Horké palačinky pokapeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lístkem petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu