Rizoto s rukolou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Citronová kůra
- 150 g Salát ledový
- 100 g Rukola
- 50 g Dýňová semínka
- 300 g Rýže arborio
- 200 ml Víno bílé
- 400 ml Vývar zeleninový
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 43 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 503 mg
- Vláknina 7127.5 mg
- Vitamín A 7127.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.
-
2
Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.
-
3
Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.
-
4
Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.