Salát z brokolice s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2611 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 24170.4 mg
- Vitamín A 24170.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozebereme na větší růžice a spolu s košťálem uvaříme v páře. Brokolice nesmí být úplně měkká, jen košťál uvaříme úplně doměkka. Brokolici hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Uvařený košťál oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, růžice rozebereme na menší růžičky. Do mísy dáme brokolici i s pokrájeným košťálem, vykostěné vařené kuřecí maso bez kůže, které jsme nakrájeli na nudličky, scezený a okapaný hrášek, nahrubo nakrájená vejce uvařená natvrdo a pečlivě oloupaný a na nudličky nakrájený pomeranč a olivy nakrájené na čtvrtky. Směs zakapeme citronovou šťávou a koňakem, osolíme, promícháme a necháme vychladit.